Duurzaam & Scheur overbruggend

Glasweefsel

Scheuroverbruggend

Glasweefsel

Glasweefselbehang is behang dat is gemaakt van glasvezels. De glasvezels die hiervoor worden gebruikt zijn op een bepaalde manier geweven en geperst. Deze zijn van nature heel sterk en maken het behang uiterst geschikt voor zwakke of slechte muren. Je kunt er dus muren mee versterken door scheuren, gaatjes en barsten te behangen. Het wordt vaak aangeraden bij nieuwbouwprojecten.

De voordelen van glasweefselbehang
Glasweefselbehang heeft een aantal voordelen ten opzichte van normaal behang. Zo is glasvezelbehang bijvoorbeeld sterk en duurzaam en kunt u het gebruiken voor het overbruggen van scheuren. Ook heeft het de eigenschap dat het vuur vertraagd.

Wandafwerking is aan mode onderhevig. Vroeger had bijna iedereen behang in zijn huis. Tot het stucwerk in de jaren `70/`80 in de mode kwam. Hoe grover hoe mooier, vond men. Dat werd steeds iets minder grof van granol naar spachtelputz in een steeds fijner korreltje tot geheel glad gestucte muren.

Aan glad gestucte muren kleven wel een paar nadelen: je ziet er elk oneffenheidje op én het beschadigd snel. Een ander “nadeel” is dat je elk (krimp)scheurtje ziet in stucwerk. Zeker als je in een nieuwbouwhuis de muren laat afwerken.

In grote openbare gebouwen, denk aan kantoren, overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, e.d. wordt al jaren gewerkt met glasweefselbehang. Iedereen kent wel het blokjesmotief of het visgraatmotief in dergelijke gebouwen. Naast deze zijn er veel meer motieven om uit te kiezen. Ook is er een gladde glasweefselbehang verkrijgbaar. Als het glasweefselbehang netjes is aangebracht en afgewerkt is met muurverf, heb je de uitstraling van een glad gestucte muur.

Voordelen opgesomd
–    Sterk en duurzaam
–    Decoratief
–    Onderhoudsarm
–    Vlam vertragend
–    Scheur overbruggend
–    Overschilderbaar